BINNEN

PROJEcTEN

Vanderpoorten BV is gespecialiseerd in alle soorten binnenschilderwerken, met of zonder speciale decoratieve technieken. Door onze ervaring en know-how schilderen we uw living, keuken, bureau, enz. met een minimum aan overlast! Kijk snel naar onze realisaties …

BEHANG

Een uitgebreid gamma aan collecties is mogelijk, gaande van stijlbehang tot kinderbehang, zowel onder de vorm van klassieke behangmaterialen als van moderne materialen zoals vinyl en glasweefsel. Het behang zelf is bedrukt en is effen of bezit een of ander reliëfpatroon. Speciale aandacht hierbij voor de collectie posters waarbij de muren behangen worden met één groot vel.

VERFWERK

Verschillende verfcollecties staan ter beschikking. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Naast het direct aanbrengen van de verf op de muren, kan ook geverfd worden op vliesbehang of tasso hetgeen het verfoppervlak een aparte structuur geeft.

VERFTECHNIEKEN

De aangebrachte verflagen kunnen bijkomend bewerkt worden om speciale effecten te verkrijgen, bijvoorbeeld marmer, Altamira (een doorschuurtechniek die een mooie combinatie van twee kleurlagen mogelijk maakt door het gedeeltelijk wegschuren van de bovenste verflaag), etc… Oude verftechnieken zoals plaatsen van een patina welke vervolgens getamponneerd wordt, zetten van bladgoud, plaatsen van craquelé, etc…

SPATELTECHNIEKEN

Maroc is een decoratieve stuctechniek die ambachtelijk aangebracht wordt. Samengesteld op basis van kalk en marmerpoeder geeft deze techniek een sober, zacht en fluweelachtig effect op binnenmuren, glad of oneffen van oppervlak. 

ICE is een bijzondere verftechniek op basis van minuscule glaspareltjes die voor een unieke lichtweerkaatsing zorgen.

LIJSTWERK / ROZETTEN

Bevestigen van voorgevormde elementen in plaaster of polyurethaan op muren, plafonds, deuren en deuromlijstingen.

Naast verven zijn mogelijke afwerkingen patineren, aanbrengen van craquelé en/of bladgoud. Aangepaste elementen kunnen eventueel ook buiten geplaatst worden.

VLOERBEKLEDING

Kiest u voor een vloer op basis van materialen zoals laminaat, kurk of linoleum ? Wij staan voor u klaar om dit tot een mooi resultaat te brengen en nemen alle taken op ons (de voorbereidende werken, de plaatsing, de afwerking).

TRAPPEN

De houten trappen kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Al of niet kleuren van het hout waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft, met bovenop een vernislaag als afwerking. De treden kunnen ook met diverse materialen belegd worden. Toepassen van cottage-stijl: een combinatie van kleuren en vernissen voor de treden, de stootborden, de trapbomen en de balustrades worden bij deze stijl dekkend geschilderd.

ZONWERING

Heel wat uitvoeringen hebben verschillende bedieningsmogelijkheden: met koord of stang, met oriëntatieketting, met trekstok of elektrisch, enz…

Afhankelijk van de afmetingen en de gewenste decoratie kan geopteerd worden voor rolgordijnen, horizontale lamellen in aluminium en hout, textielpanelen, verticale lamellen waardoor de lichtinval gericht kan worden, vouwgordijnen, traditionele gordijnen en overgordijnen op rails of houten en metalen stokken, etc…